top of page

כתבת תחקיר: הקהילה הגאה בחברה הישראלית

כתבת: עדן לוי


אנחנו כבר יודעים שהקהילה הגאה בישראל לא קטנה, אפילו די גדולה. במצעדים המתקיימים מדי שנה ברחבי הארץ משתתפים מאות אלפי בני אדם, אבל למרות זאת, גם בשנת 2021 להט"בים סובלים מאפליה מתמשכת ורבים עדיין חיים בארון, אז איך בכלל אפשר לדעת כמה להט"בים באמת יש בישראל?

כל אדם בחברה הישראלית מקבל את הקהילה בצורה שונה אחד מהשני אם זה בחיוב או בשלילה.

כיצד הקהילה הגאה באה לידי ביטוי במדינת ישראל-

כשמדברים על משיכה מינית, 11.3 אחוזים מהגברים ו-15.2 אחוזים מהנשים דיווחו שהם נמשכים במידה מסוימת לבני אותו מין. מבחינת התנסות מעשית, 10.2 אחוזים מהגברים ו-8.7 אחוזים מהנשים דיווחו על מפגש מיני עם בני ובנות מינם מתישהו לאורך חייהם.

כשמגיעים להגדרה עצמית, 8.2 אחוזים מהגברים ו-4.8 אחוזים מהנשים הגדירו עצמם הומו / לסבית / ביסקסואלים. מבין הגברים שהגדירו עצמם להט"בים, הרוב הגדירו עצמם כהומואים והשאר ביסקסואלים, ואצל הנשים המצב היה הפוך - רוב הנשים הלהט"ביות הגדירו עצמן כביסקסואלית ופחות כלסביות. בסך הכל, 13.3 אחוזים מכלל הנבדקים דיווחו על משיכה מינית כלשהי לבני אותו מין.

אנשים שלא מקבלים את הלהט״ב כחלק מהחברה הישראלית אם זה מטעמי דת ואמונה או שוני שלא מקובל פוגעים בגיוון החברה הישראלית ובמדינה עצמה.


אני ראיינתי שתי חברות שלי שאחת מהן בעד קבלת השונה והאחר ולוקחת את הקהילה בצורה לגיטימית ומובנת מאליו.

והחברה השנייה לא רואה את הקהילה כחלק מהחברה נגד השתלבותה וקבלתה כשווה.


שאלתי אותן מספר שאלות :

1- כיצד את מתייחסת לאדם מהקהילה?

החברה שבעד (1)

החברה שנגד (2)

תשובה :

1 - כרגיל אין לי שום בעיה עם אף אחד ועם הנטייה המינית שלו אני מכבדת כל אדם באשר הוא אדם.


2- לא רואה את זה בעין טובה כמישהו שפועל נגד הדת נגעלת ממי שהוא ולא מעוניינת להכיר אותו לעומק.


2- האם את רואה את עצמך בעתיד כחלק מין הקהילה?

תשובה:


1- לא יודעת מה מחכה לי בעתיד לא סוגרת שום דלת בפניי ומה שיהיה יהיה.


2- נגד זה לא יכול לקרות מבחינתי אין שום סיכוי שהנטייה שלי תשתנה.


3- איפה יוצא לך לפגוש מקרוב אנשים מהקהילה?

תשובה:


1- במקומות ציבוריים ובמצעדי הגווה.


2- במגוון מקומות ציבורים לא מנסה ליצור קשר אישי.


4- האם את חושבת שהמדינה צריכה לבוא לקראת חברי הקהילה?

תשובה:


1- אני חושבת שכן כי אם בני אדם כמו כולם ולא שונים מאיתנו ואפילו שווים לנו אך בסך הכל הנטייה שלהם שונה זה לא אומר שהם אנשים רעים ופחות טובים מאיתנו.


2- לא אני חושבת שהם כמו כולם עם נטייה שונה ולכן הם צריכים לשאת בתוצאות שהם לא יכולים להתקיים ולחיות בצורה שווה וזהה לנו וצריכה להיות קיימת השוני וההפרדה.



5- אם בן משפחה שלך יצא מהארון ויחריז על עצמו שהוא חבר בקהילה והנטייה שלו שונה מהרגיל או שהוא מרגיש בזהות שונה ממי שהוא היית מקבלת אותו או שלא ?

תשובה:

- כן כמובן שהייתי מקבלת אותו או אותה גם אם הם לא היו חלק מהמשפחה שלי כי בעייני הם נחשבים כבני אדם רגילים לגמרי אין שום הבדל בין דת גזע ומין.


2- לא גם אם היה מדובר בבן משפחתי כי אני חושבת שזו בגידה באלוהים ובאמונה ונוגד אותה זהו דבר שאינו מוסרי ובא בחשבון.



הקבלה של הקהילה והאי קבלה בחברה הישראלית באים לידיי ביטוי במגוון אופציות שונות :

כגון איסור על נישואים, והתרחבות המשפחה ולהביא ילד לעולם חוסר תמיכה מצד המדינה ועוד.

מצער שהמדינה עדיין מערימה קשיים משפטיים על להט"בים - בהורות, בזכויות טרנס, בפשעי שנאה ועוד", מוסיף ערן גלובוס, שכיהן עד לא מזמן כיו"ר הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות ומשמש כיום כחבר ועד ויועץ מיוחד למדיניות ומיזמים אסטרטגיים בעמותה, "אך לא מדובר רק בקשיים משפטיים: הציבור הלהט"בי סובל מתת נגישות לשירותי בריאות, רווחה וחינוך, בייחוד טרנסג'נדרים שלא כלולים במחקר הנ"ל ומוערכים בעד אחוז אחד מהאוכלוסייה. זה נכון בשגרה וזה נכון פי כמה לאור הקורונה: על גורמי הממשל ומקבלי ההחלטות לדעת שיש ציבור עצום ומגוון שמצפה לשיוון זכויות ושוויון הזדמנויות - ונכון יותר מאי פעם לא רק לבקש אלא לדרוש זאת.

Comentarios


bottom of page