
תיק הפקות
סרטון חגים בתקופת הקורונה תהליך+ תוצר
משתתפות: קארין קרדה וירדן אונגו
הסרטון אותו יצרנו מתייחס לסוגיית הקושי של חגיגת החגים בעקבות הסגר, השפעותיו עליו ועל בני המשפחה.
בחרנו לראיין את אמא של ירדן (מירי אונגו) שתיארה לנו את הקשיים בחג ראש השנה (שנפל על תאריך הסגר בעקבות התפשטות הקורונה ברחבי מדינת ישראל) ודרכי ההתמודדות שלה בהכנות לחג.
מטרת הסרטון: לשמש דומגא ולידע את הקהל שהם לא לבד בקושי במהלך החגים בסגר, ולהוכיח שלמרות הכל אנו בכל זאת נקיים אותם למרות הקושי
קהל היעד: צופים בכל הגילאים, בעיקר משפחות שנוהגות לחגוג יחד עם המשפחה המורחבת
התסריט
1)סרטון הסמל בית ספר.
2)משפטי פתיח קצרים שמציגים את הנושא
-(חגים מאז ומתמיד היו סמל ל"ביחד" ומשפחתיות, אך בתקופת הקורונה כיצד מתנהלים?)
(~ויזואלים שיכללו שולחן ערוך לחג, תמונות של משפחה מהאינטרנט/ מאיתנו, מאכלים מיוחדים לראש השנה ומסכות ואלכוג׳ל)
3)כתוביות שיציגו את אמא של יאר ואז השאלה הראשונה תוצג:
-בעקבות הסגר לא ניתן להיפגש עם המשפחה המורחבת בחגים איזה פתרון את מציעה לכך?
(מענה קצר)
ויזואלים תוך כדי של הפתרונות (כנראה הזום וטלפון)
מעבר לשאלה 2:
-איך עורכים את הקניות בתקופת החג והסגר? האם זה (כמות הקניות) נשאר אותו הדבר או שהכמות מכפילה את עצמה?
(מענה קצר)
ויזואלים תוך כדי הפתרונות (של פריקת הקניות ושל סירים של בישולים)
4)משפט סיום:
(אנו מקוות שתקופת הסגר תסתיים בהקדם ולמרות שנאלץ לחגוג בדרך כזו, שיהיה לנו חג שמח ורק בריאות!)
5)קרדיטים:
ירדן אונגו וקארין קרדה.
רפלקציה אישית
מהרגע שקיבלנו את המשימה לבצע את הסרטון החלטנו על הנושא שהתחברנו אליו. בתקופת הסגר בכל זאת הרעיונות והאופציות היו מצומצמות לכן החלטנו לחלק את העבודה לאחר כתיבת התסריט. העריכה של התמונות והאודיו (סאונד) לקחה זמן להיערך בנפרד ובתוכנת העריכה שבה ערכתי לא הייתי יכולה ממש לערוך את התמונות בדרך שרציתי אז השתמשתי בתוכנה נוספת כדי לעשות זאת.
בעזרת הסרטון חשוב לי להעביר לצופים שלמרות הקשיים בארוחות החג, כרגע המצב הוא אמנם מתסבך אך אין לנו כל ברירה אלה לחגוג אותו בעת הסגר; הסרטון מביע את נקודת המבט שלנו, האזרחים, וגם מקרה אישי שהיה לי ולירדן מאוד חשוב לציין.
בסופו של דבר עריכת הסרטון וייצורו בכללי הייתה חוויה מהנה למרות שנעשתה מרחוק ובשונה לרעיונות הסרטונים הראשונים שהיו לנו עוד משנה שעברה.
התוצר הסופי
פודקאסט למידה במגפה: שיטת לימוד כבוייה
.מטרת הפודקאסט היא לעורר את תשומת הלב בקשר ללמידה הדיגיטלית.
.נושא הפודקאסט: למידה מקוונת בתקופת הקורונה.
המסר אותו מעביר הפודקאסט הוא ששיטת הלימוד הדיגיטלית והעתידנית כרגע אפילו אינה משווה את עצמה לשיטת הלמידה המסורתית, הנזק שנגרם לתלמידי התיכון הוא גדול מאוד והלמידה המקוונת אחראית לכך- ולכן יש צורך בשיפור.
.הפורמט בו בחרתי לפודקאסט הוא פורמט הרצאה (פורמט המתאים לתכנית.)
בחרתי בפורמט זה כיוון שאופן הפקתו הוא הנוח ביותר להקלטת הפודקאסט ללא בעיות כמו בפודקאסט ראיון שעלול להתעכב מבחינת קביעת זמן הקלטה עם משתתפים נוספים/ צורך במספר הקלטות לכל משתתף.
. ציוד ההקלטה בו בחרתי הוא הטלפון שלי. (אין לי ציוד מקצועי יותר ממנו...)
התסריט
קוביד 19 או בשמו הידוע הקורונה, הוא חברנו היקר שהשפיע על העולם כולו מאז פריצתו לחיינו-
ואני, תלמידת יב בבית ספר יגאל אלון, בגללו כבר שנה לומדת במחשב דרך הזום.
לראשונה הרעיון של למידה מקוונת הרגיש לי כמו התנסות חדשה ומעניינת במעין קונספט עתידני שנשמע דווקא מגניב וקליל, משהו שמזמן היה צריך לעדכן במשרד החינוך כהתאמה לקידמה ולמציאות המשתנה. חשבתי שהלמידה המקוונת תיקח את מערכת החינוך צעד קדימה והשימוש בטכנולוגיה יעצים את הלמידה ויגרום ליצירת לומדים עצמאיים ומתקדמים.
אך החלום נשבר במהרה, קיוויתי שנוכל להתנסות בשיעורים אינטראקטיביים עם שימוש באתרים מעניינים, בכל זאת- האינטרנט הוא מקום התמצאותם של רוב בני הנוער. אך במקום זאת קיבלנו לחץ מטורף לבגרויות וחוסר ניצול מייטבי של מה שיכל להיות למידה מקוונת יעילה.
ניתנו משימות, מבחנים ושיעורים בלייב, שלרוב לוו בקולות מקוטעים, בעיות אינטרנט וקריסה כללית של השיעור מבחינת הספק החומר, והבנה נורמלית.
ועכשיו, אחרי כל כך הרבה שיעורים מקוונים, כמעט שכחתי את המבחנים האמיתיים, בהם הזמן הקצוב היה מרגיל אותי לכתוב תשובה מהירה ומדוייקת.
במקום, כשניסיתי לענות על מבחן מקוון ללא עזרה כלל- שמתי לב שביזבזתי יותר זמן בחוסר ריכוז בבחינה מאשר לפני כל תקופת הקורונה.
אז איפה הטעות? האם מערכת החינוך לא ידעה לנצל את הטכנולוגיה באופן מיטבי או שצריך להודות שדווקא הלמידה המסורתית היא הנכונה? אולי באמת כדאי לחזור לדרך ללמידה בשיעור פרונטלי רגיל? אולי צריך להפסיק את ההאשמות כלפי מערכת החינוך באי ההיערכות ללמידה המקוונת?
מעולם לא חשבתי שאגיד "אני מתגעגעת לשיעורים הרגילים", אך אפילו כמה מורים יסכימו איתי שנמאס להם ללמד כך ולצפות במסך המחשב המכיל "ריבועים שחורים"-
בבית הספר השיעורים תמיד היו אינטראקטיביים, ומעשיים- מלבד כמה שיעורים בודדים ששיעממו אותי- שיעורים כאלו בעיקר עזרו לי בהתכוננות למבחנים.
העובדה היא שכמעט 11 שנות לימוד התרגלתי ללמידה המסורתית והיא עדיפה בעיני כרגע מהלמידה הדיגיטלית. תקופת הקורונה הציבה את מערכת החינוך בפני שיטת לימוד עתידנית אך נראה כי היא עוד לא הוכיחה את עצמה.
כרגע ישנו פער בשיטות הלימוד וכעט צריך לשאול איך נצליח לתקן את הפער הלימודי שנוצר, בעיקר אצל תלמידי התיכון שנמצאים בתקופות הבגרויות שלהם?
וגם האם איי פעם ימצאו שיטת לימוד עתידנית שתחליף את המסורתית? אני בספק.