top of page

תיק הפקות

פודקאסט- לשמור על הבריאות בתקופת הקורונה

עדן לוי

המטרה המרכזית שלי בסרטון היא לפנות לאנשים ולהזכיר להם שאנחנו נמצאים בתקופה זמנית שתחלוף ושהבריאות זה מעל הכל ולכן אנחנו חייבים לשמור עליה גם בתקופות קשות ומוזרות, צריך לשים לב לתזונה שאנו צורכים ולכמות הספורט שאנו עושים בימים אלה.
אני חושבת שאם ביחד נדאג לבריאות שלנו נוכל להמשיך לחיות בצורה הנכונה והטובה ביותר !

התסריט

היי קוראים לי עדן לוי אני בת 17 תלמידת תקשורת ביגאל אלון ובסרטון הזה אציג בפניכם 4 טיפים לשמירה על אורח חיים בריא שמשלבת תזונה נכונה ושגרה ספורטיבית


 גם בתקופת קורונה שכולנו נמצאים בבית תישמרו על שעות שינה מסודרות ועל איזון, תישנו בשעה יחסית  מוקדמת וקומו יום למוחרת בבוקר ולא בצהריים על מנת לשמור על שגרה רגילה ונכונה


גם בימים אלה כמו תמיד אל תעזבו את החבר הכי יקר לכם (המים) תמיד תחזיקו איתכם לאורך היום בבית בקבוק מים ותשתו 3-4 ליטר מים ביום על מנת לאפשר לגוף להתנקות ולשמור על משקל מאוזן ואפילו להיפטר ממשקל עודף


 כדי לשמור על אורח חיים בריא אי אפשר להימנע מתזונה בריאה ונכונה , השתדלו להכניס אל הגוף כמות גדולה של פירות ובעיקר ירקות אשר דלים בקלוריות ומלאים בויטמינים טובים ואל תשכחו שצריך להיזהר מכמות הפחמימות היומית אשר יכולה להרוס את התהליך ולגרום ברוב המקרים לעלייה במשקל הגוף


 הטיפ הרביעי והאחרון הוא בעצם לעשות  פעילות ספורטיבית כלשהי 3-4 פעמים בשבוע על מנת לחזק את השרירים ולשמור על כושר הגוף דבר אשר שומר על המשקל שלנו תקין, מאזן אותו ומסייע בהפחתת משקל במקרי הצורך


      חשוב להבין- אם תשמרו ותקפידו על ארבעת הכללים המרכזיים הללו תוכלו להינות מסגר בריא ונכון עבורכם, אני מזמינה אתכם להתחיל להיכנס לשגרת אורח חיים בריאה ונכונה עבורכם.

רפלקציה אישית

יצירת הסרטון הייתה משימה חדשה עבורי שלא התנסתי בה בעבר, בחרתי לעסוק בנושא שקרוב אלי וחלק מהחיים שלי.
היה לי ממש כיף ליצור את הסרטון כדי להעביר את הידע שלי הלאה ולהעלות  את המודעות לעולם הספורט ואורך החיים הבריא .
דבר שהווה לי קושי בהליך העבודה היה העריכה של הסרטון, להשתמש בתוכנת עריכה וליצור את הסרטון עצמו ולהגיע לתוצר המושלם מבחינתי.!

תוצר סופי
פודקאסט: מראה מראה שעל הקיר, מי הכי יפה בעיר

הנושא של הפודקאסט:

הוא שכל אדם באשר הוא יקבל את עצמו כפי שהוא. 

כי כל  אדם זכה במי ומה שהוא ולא בחר מה או מי להיות וכדי שיאהב את עצמו הוא צריך לקבל את מי שהוא מבפנים ומבחוץ. ובכך הוא יגרום גם לאנשים אחרים לקבל אותו אבל הכל מתחיל ונגמר בקבלה עצמית.

 

המסר של הפודקאסט

שכולם שווים אחד לשני ושונים באותה המידה וזה מה שמייחד כל אחד ואחת מאיתנו. לכל אחד יש יופי שונה ואחר שזה מה שיפה ואופי שמורכב מתכונות רבות ומגוונות אשר מעצבות את האישיות שלנו ובונות אותנו ואנחנו צריכים לקבל אותם כדי שנוכל לקבל את עצמנו ולא להתבייש בהם אלא להתגאות בהם ובמי שאנחנו.

אני בחרתי לספר סיפור שהמצאתי ולדבר בגוף שלישי בנוסח הרצאה כי אני חושבת שככה זה נוגע בהרבה אנשים ונותן להם את התחושה שמדברים איתם עליהם ולדעתי זו הדרך הטובה ביותר כדי להעביר את המסר בצורה הנכונה והמדויקת.

אני בחרתי להקליט באמצעות הטלפון הנייד שלי. 

 

מראה מראה שעל הקיר מי הכי יפה בעיר? 

 

אנו מוקפים בפרסומות, סיפורי אגדות, סדרות טלוויזיה וסרטים בהם לדימוי הגוף יש מקום משמעותי. 

 

מי השחקנים? האם הם חתיכים? האם הם יפים מספיק כדי למשוך את הצופים? 

 

נכון שפה ושם "דוחפים" את השחקנית השמנמנה ואת האחר והשונה אבל, גם בעידן הקבלה והפתיחות, רוב רובן של הדמויות המככבות בשלל הפרסומות, הסדרות והסרטים הם דמויות רזות ובעלות מבנה ספורטיבי. 

 

מי קבע מה הוא מודל היופי? מי החליט שדווקא המראה הרזה והספורטיבי הוא היפה והמושך? 

 

אפשר לומר שאנו חיים בעידן שסטטוס של שמן זה אומר לא בריא ואילו הגוף החטוב והרזה נחשב לבריא. ובריאות מקבלת הרבה משקל בעידן שלנו. ובתקופה זו אף לקחו את מודל "הבריא" יותר מידי קיצוני. 

 

מראה מראה שעל הקיר מי הכי יפה בעיר? והמראה מראה לך את עצמך, אותה ילדה שמתביישת בעצמה ולא יכולה לחשוף את עצמה, לקלף את הקליפה מהפחד שהיא לא מספיק טובה או רצויה. המרוץ כנגד המראה הוא מרוץ שכמעט כל אישה ונערה מתמודדת איתו בעידן שלנו. 

 

מאד קל לומר לבחורה שלא מתחברת לצלוליט שלה שהיא לא מבינה שזאת היא והיא צריכה לאהוב את עצמה וברגע שהיא תאהב את עצמה אז הכל יהפוך טוב יותר והמציאות תאיר לה פנים. 

 

בסקר שנערך אשר בו השתתפו כ-34,000 נשים בגילאי 18-84 עלה שהרוב המוחלט של הנשים (95%) מחזיקות בדימוי גוף שלילי. 

כך שמה שאני הייתי אומרת לאותה נערה הוא שזה בסדר להרגיש לא מרוצה מהגוף, רבות מרגישות כמוך ואת לא לבד. 

 

ניתן לראות שמספר גדול של נשים לא מקבלות את עצמן בגלל סיבות שונות. 

בגלל הסביבה שגורמת להן להרגיש שהן צריכות להשתנות כדי להיות כמו כולם וכדי להרגיש שווה. 

אמצעי התקשורת והרשתות החברתיות שבהם על ימין ועל שמאל עורכים את התמונות ומעלים דימוי גוף ותמונות מזויפת כדי שזה יראה הכי יפה וטוב. 

התפתחות המודרנה והמדע שטוענים שהיום הכל ניתן לשינוי, אם יש משהו שאנחנו לא אוהבים בעצמנו יש לנו את היכולת לשנות דבר שגורם לנו לרצות עוד ועוד שינויים. 


 

אז לסיכום דימוי גוף שלילי הוא דבר נפוץ ונגרם משלל גורמים ולכן הגיע הזמן לשים לזה סוף, עצרי הכל קומי ורוצי למראה ותחזרי אחריי

״את יפה כמו שאת וזה בסדר להרגיש חוסר חיבור לגוף וזה קורה לעוד נשים ותדעי לקחת את הדברים הנכונים לך מהסביבה שמשדרת לנו ומגדירה בשבילנו מה יפה".  


 

קישורים למקורות לפודקאסט

https://www.mako.co.il/women-beauty/self-image-articles/Article-c9ad8600c3e5631006.htm

 

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000906148

 

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3726299,00.html

התסריט
תוצר סופי

עדן לוי

כיתה יב 5

עדן לוי

כיתה יב 5

bottom of page