top of page

תיק הפקות

סרטון חגים תהליך+ תוצר

משתתפות: ירדן אונגו וקארין קרדה

הסרטון אותו יצרנו מתייחס לסוגיית הקושי של חגיגת החגים בעקבות הסגר, השפעותיו עליו ועל בני המשפחה.

בחרנו לראיין את אמא של ירדן (מירי אונגו) שתיארה לנו את הקשיים בחג ראש השנה (שנפל על תאריך הסגר בעקבות התפשטות הקורונה ברחבי מדינת ישראל) ודרכי ההתמודדות שלה בהכנות לחג.

מטרת הסרטון: לשמש דומגא ולידע את הקהל שהם לא לבד בקושי במהלך החגים בסגר, ולהוכיח שלמרות הכל אנו בכל זאת נקיים אותם למרות הקושי

קהל היעד: צופים בכל הגילאים, בעיקר משפחות שנוהגות לחגוג יחד עם המשפחה המורחבת

התסריט

1)סרטון הסמל בית ספר.

 

2)משפטי פתיח קצרים שמציגים את הנושא

 

-(חגים מאז ומתמיד היו סמל ל"ביחד" ומשפחתיות, אך בתקופת הקורונה כיצד מתנהלים?)

 

(~ויזואלים שיכללו שולחן ערוך לחג, תמונות של משפחה מהאינטרנט/ מאיתנו, מאכלים מיוחדים לראש השנה ומסכות ואלכוג׳ל)

 

3)כתוביות שיציגו את אמא של יאר ואז השאלה הראשונה תוצג:

 

-בעקבות הסגר לא ניתן להיפגש עם המשפחה המורחבת בחגים איזה פתרון את מציעה לכך?

 

(מענה קצר)

 

ויזואלים תוך כדי של הפתרונות (כנראה הזום וטלפון)

 

מעבר לשאלה 2:

 

-איך עורכים את הקניות בתקופת החג והסגר? האם זה (כמות הקניות) נשאר אותו הדבר או שהכמות מכפילה את עצמה?

 

(מענה קצר)

 

ויזואלים תוך כדי הפתרונות (של פריקת הקניות ושל סירים של בישולים)

 

4)משפט סיום:

 

(אנו מקוות שתקופת הסגר תסתיים בהקדם ולמרות שנאלץ לחגוג בדרך כזו, שיהיה לנו חג שמח ורק בריאות!)

 

5)קרדיטים:

 

ירדן אונגו וקארין קרדה.

רפלקציה אישית

העבודה הזאת הייתה ממש קלילה, במיוחד עם שיתוף הפעולה של אמא שלי ושל קארין. היה כיף לעשות אותה והיה כיף לצלם את האוכל השולחן וכו'. לראיין- זו הייתה הפעם הראשונה שלי לראיין, והלך לי סבבה לגמרי אז בכללי היה לי עבודה מצויינת עם פרטנרית טובה כמו קארין! חג שמח

תוצר סופי
תהליך הכנת הפודקאסט
התסריט

במהלך הפודקאסט אני אספר על נער בן 14 שיצא מהארון ואיך זה הלך לו.

 

פתיח: 

לאכזב את ההורים או לשמוע משפטים כמו "זה יהרוס לך את החיים", "למה אתה לא יכול להיות כמו כולם??", "היו יכולים להיות לך חיים קלים יותר" ועוד יכולים להרוס נפש של ילד.

 

למרות שאנחנו נמצאים בעידן של פתיחות, קבלת האחר והשונה, עדין התפיסה של מה שהופך מסלול חיים של ילד לנכון ומוצלח מסתמך על דעות קדומות, מסורת ומנהגים שעוברים במשך דורות. 

 

הפחד מלאכזב את ההורים או מהתגובה שלהם גורמת הרבה פעמים למתח וליצירת בליל שקרים שכאשר הוא נחשף גורם לדרמה לא קטנה. 

 

אני רוצה לספר סיפור על נער שבגיל 14 החליט לצאת מהארון בפני הוריו. המסר שאני מקווה שיעבור מכל הסיפור הוא שאם אתה הולך עם האמת שלך, אתה צריך להיות מוכן לתגובות, לשיח ויתכן לדרמה. 

אבל אם אתה בטוח בעצמך ובאמת שלך אז או שמי שאוהב אותך ישאר, יבין אותך ויעזור לך בקשים או שתמצא אנשים אחרים שיקבלו ויעריכו את מי שאתה. 

ומי שלא מקבל אותך, תלמד להתמודד מולו ולהישאר באמת שלך.

 

כבר בגיל 13 חבריו של ת. ידעו על נטייתו המינית והוא לא הסתיר זאת בפניהם. אך מול הוריו הסיפור היה שונה לחלוטין. להוריו של ת. היו מגוון דעות קדומות לגבי הומוסקסואלים. הם טענו כי זו סטייה, זה לא טבעי, להיות הומו פוגם בגבריות והכי הפריע להם שמבחינתם המסלול של הקמת בית נורמטיבי המורכב מאיש ואישה וילדים לא מתקיים בתבנית זו.

 

ת. לא זוכר שהיתה לו יציאה רשמית מהארון בה הלך, ישב והכין את ההורים לבשורה שהוא הומו. ההורים גילו על נטייתו המינית כששמעו מחבריו. המחשבה של לשבת מול ההורים ולאכזב אותם לא היתה על הפרק מבחינתו ולכן העדיף שישמעו ויחשבו מה שהם רוצים לחשוב. 

הוריו של ת. בתחילה התכחשו וכל פעם שעלה הנושא לא האמינו שבנם הומו. בשלב השני ההורים כבר כעסו. הם תפסו את ת. לשיחה שכללה דרמה גדולה. משפטים כמו: "החיים יהרסו לך?", "למה לא סיפרת לנו?", "זה לא נורמלי" וכ"ו נזרקו לאוויר. ואז הגיע שלב הדיכאון. הורים שאינם מצליחים ל"שכנע" את ילדם, לחזור למה שנראה הכי טוב בשבילו מבחינתם, יכולים לשקוע בדיכאון, בבכי שלא נגמר ובהאשמה עצמית. 

ת. עומד מול הוריו עד היום ולמרות שהוא יודע שהם לא בסדר עם נטיית ליבו הוא מתמודד כל פעם מול התגובות הקשות שלהם כי הוא מאמין באמת שלו. "אם אתה מאמין בדרך שלך אז תמצא אנשים וסביבה שתכבד אותך כמו שאתה" טוען ת. הוא מפריד בין המשפחה לבין החברים אשר תומכים ואוהבים אותו כמו שהוא. הוא מבין את הוריו שגדלו על מסורות של דעות קדומות והיה שמח אם היה יכול לשנות את דעתם אך הבין עם השנים שאנשים עם דעות קדומות לא ישתנו.  

הסיפור הזה, הוא דוגמה אחת מבין רבות, שמתאר עד כמה קשה זה ללכת עם האמת שלך ולצאת מהארון בימינו. לקבל תגובות קיצוניות הפוגעות בנפש ואפילו מגיעות למצבים שמגרשים ומנדים את היוצא מהארון מהבית. אפשר רק ללמד על החוזק של אותם נערים ונערות שהולכים עם האמת שלהם. אז בפעם הבאה כשתראו חברים מקהילת הלהט"ב תעריצו אותם על היכולת שלהם ללכת עם האמת שלהם בכל מחיר.  

מטרת הפודקאסט

מטרת הפודקאסט הוא בעצם לגרום להורים קשים של ילדים שמפחדים לצאת מהארון להתרכך קצת וכשיקרה מצב והילדים יקבלו אומץ ויצאו מהארון  יהיה להם קבלה משפחתית טובה יותר והם לא יצטרכו לחוות את הכאב של נתק מההורים.

 

ציוד הקלטה ופורמט הפודקאסט

בחרתי בסיגנון נרטיבי (סיפור) בכדי שהמסר יעבור בצורה נחמדה אך גם יקלע בדיוק לנושא מבלי להתאמץ להבין. הקלטתי הכל בטלפון בעזרת סירטון והשתמשתי רק בקול שלי לקחתי תמונה שקשורה בלי זכויות יוצרים.

תוצר סופי
כתבת תחקיר: קישורים למקורות מידע

ירדן אונגו

כיתה יב 5

ירדן אונגו

כיתה יב 5

bottom of page